Kjøretur Telemark rundt

Jeg og kjæresten min har lenge hatt lyst til å kjøre litt rundt i Telemark for å se alt det nydelige Telemark har å by på. Vi startet turen tidlig på morgenen ved å først kjøre veien over til Rauland, for så å kjøre videre mot Åmot.

 

 

Etter det kom vi frem til Dalen, der var det utrolig mye fint å se på, blant annet Dalen hotell. Videre gikk veien opp en bratt, bratt vei over til Høydalsmo (her var det jaggu bra man ikke hadde høydeskrekk), men for en utrolig utsikt! Herfra fikk man virkelig sett Dalen på sitt beste.

 

 

Og det ble ikke akkurat verre når man kom på toppen av fjellet og så en nydelig liten stavkirke. Eidsborg stavkyrkje het den visst, og opprinnelig fra 1200-tallet. Kanskje det er her man skulle hatt det fremtidige bryllupet? Og med selskapet senere på Dalen hotell? Jeg falt nå hvertfall helt pladask!

 

 

Så tok veien videre mot Høydalsmo, Morgedal, Seljord og Notodden. …og plutselig var man på litt mer hjemlige trakter igjen 🙂 Alt i alt en veldig koselig tur, med masse fin natur (selv om det kanskje ikke kommer så godt frem på bildene). Kanskje ikke så rart bildene ikke blir så supre når man tar de i fart gjennom bilruta..?